Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Nederlandse Cultuurverhalen

De bijeenkomsten Nederlandse Cultuurverhalen zijn bijeenkomsten die worden georganiseerd voor anderstaligen en vluchtelingen. Tijdens deze bijeenkomsten worden zij bijgepraat over Nederlandse Cultuurverhalen. Een initiatief van Margret Ester, schrijfster van boeken en cultuurverhalen in samenwerking met de Bibliotheek Hardenberg

Zo zijn er verhalen over Sinterklaas, Kerst, maar ook Koningsdag, de 'oranje' sportgekte en beschuit met muisjes. De verhalen zijn in diverse gradaties en ook zijn moeilijke woorden vertaald in het Engels, Farsi (de taal van Iran/Afghanistan) en Arabisch. Diverse vrijwilligers gaan de mensen in kleine groepjes begeleiden. Doel is, naast kennisoverdracht van de cultuur, beter te leren lezen, de uitspraak te verbeteren en het vergroten van de woordenschat. Elke deelnemer krijgt een map mee met daarin de verhalen opgeschreven.