Mijn Bibliotheek

Laden...

Schrijversavond Jan en Sanne Terlouw

Jan en Sanne Terlouw

Op 13 februari organiseren Bibliotheek Gramsbergen in samenwerking met Vrouwen van Nu Gramsbergen een schrijversavond met schrijver Jan Terlouw en zijn dochter Sanne. Om 19.45 uur in MFC De Binder te Gramsbergen. Entreeprijs € 2,50 incl. koffie en koek.

Jan Terlouw en zijn dochter Sanne komen op dinsdag 13 februari 2018 naar MFC De Binder in Gramsbergen op uitnodiging van de “Vrouwen van Nu” en de Bibliotheek Gramsbergen. Jan Terlouw is politicus en schrijver. Hij heeft al vele boeken geschreven, ook samen met zijn dochter Sanne. Jan Terlouw is vooral bekend als politicus en bestuurder, voormalig partijleider van D66, minister van Economische Zaken, Commissaris van de Koningin in de provincie Gelderland en ook als schrijver. Sanne Terlouw is neerlandica en naast haar werk als schrijfster ook publicist.

Omdat hij zelf verzonnen verhalen aan zijn kinderen vertelde, motiveerde zijn vrouw hem deze te publiceren. Zijn debuut was in 1970 met twee kinderboeken, t.w. “Pjotr” en “De avonturen van oom Willibrord”. De grote doorbraak kwam met het bekende boek “Oorlogswinter” in 1972. Dit werd een bestseller en hij kreeg hiervoor in 1973 De Gouden Griffel voor het beste jeugdboek.  Van dit boek werd ook een televisieserie gemaakt en in 2008 kwam een bioscoopfilm uit. Sanne Terlouw hielp haar vader al als kind bij het schrijven van zijn boeken. Haar debuut kwam in 1990 met de korte roman “Reizigers”. Samen begonnen ze rond 1986 te schrijven. Ze wilden een jeugddetective boek schrijven. In 2006 was hun debuut met het boek “De Charmeur”.

Als u meer wilt weten over dit bekende schrijversduo moet u er 13 februari 2018 bij zijn. De avond is niet alleen voor de leden van de “Vrouwen van Nu” maar voor iedereen. Ze beginnen om 19.45 uur. Entreeprijs: € 2,50 incl. koffie met koek.