Lezing Robotica... op het snijvlak van kunst en techniek

Lezing van Edwin Dertien, robotonderzoeker en kunstenaar
woensdag 15 november (19.30 tot 21.30)
Bibliotheek Hardenberg, Parkweg 1 a 5 in Hardenberg
Lezing Robotica... op het snijvlak van kunst en techniek

FabLab Hardenberg en Bibliotheek Hardenberg organiseren samen in het kader van de campagne ‘Nederland Leest’ op woensdag 15 november de lezing Robotica door Edwin Dertien.

Edwin Dertien bouwt door kunst geïnspireerde robots en door robots geïnspireerde kunst. Hij is als onderzoeker verbonden aan de groep Robotica en Mechatronica op de Universiteit Twente en werkt als docent voor de opleiding Creative Technology. Als beeldend kunstenaar maakt hij grote robotobjecten voor festivals en exposities.

Edwin laat zich inspireren door literatuur op het gebied van robots. “Door het lezen van allerlei boeken ben ik in het vak gerold. ‘De robot van de rommelmarkt’ van Tonke Dragt bijvoorbeeld en ook de boeken van Asimov en zelfs Suske en Wiske.”

Edwin vertelt hierover en gaat vervolgens graag met u in gesprek.

De hele maand november staat in het teken van ‘Nederland Leest’. Het thema van deze campagne is Robotica. Een maand lang kun je je met boeken, films, lezingen en andere activiteiten onderdompelen in dit spannende onderwerp. Voor een overzicht van alle activiteiten in de maand november kunt u deze pagina bezoeken.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom deze gratis lezing bij te wonen vanaf 19.30 uur in LOC+ Hardenberg, de lezing start om 20.00 uur op het Podiumplein. Meld u hieronder aan voor deze lezing.