Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Cursus Digisterker en DigiD

Digitaal zaken doen met uw Overheid
Cursus Digisterker en DigiD

In Hardenberg in het LOC+ start de cursus Digisterker en DigiD. De cursus gaat over hoe u met uw DigiD (digitale paspoort) omgaat. U leert hoe u dit instrument kunt gebruiken om uw persoonlijke leven en uw administratie op orde te houden.

Dit is een perfecte cursus als u er nog niet zo vaak mee te maken hebt gehad – of helemaal geen DigiD hebt. Maar ook als u vragen heeft over uw DigiD en u zich niet zo heel zeker voelt in het gebruik.

Wel is het handig dat u zich al een beetje thuis voelt op uw pc, laptop of tablet en iets kunt opzoeken op internet. Als u daar twijfels over heeft, hebben we vast een aanbod op maat om u op een goed moment zelfstandig met uw DigiD te laten werken. Laat daarom in dat geval uw belangstelling weten of stel uw vragen. De contactgegevens vindt u hieronder.

In de cursus staan we stil bij de elektronische overheid en de digitale dienstverlening die verleend wordt. Wat is dat, wat gebeurt daar en hoe ga je daar mee om? Als u nog geen DigiD hebt, kunt u deze met hulp aanvragen – tijdens of naast de bijeenkomsten. Als u er wel een hebt, leert u daar (gemakkelijker) mee omgaan.

We kijken naar verschillende websites en geven tips hoe je daar beter je weg in kunt vinden. Ook de digitale dienstverlening van de gemeente Hardenberg wordt onder de loep genomen. We kijken naar verschillende mijn omgevingen (een veilige plek op internet waar u uw persoonlijke gegevens kunt vinden en zaken kunt regelen). De berichtenbox (Mijn overheid) hoort daar ook bij. Tenslotte besteden we aandacht aan gezondheid en welzijn. Ook op die terreinen gaat steeds meer via internet, apps en digitale communicatie. Handig en effectief, maar de vragen die u heeft komen ook aan bod.

De cursus start in Balkbrug op donderdagmiddag op 13 februari van 14.00 tot 16.00 uur, vervolgens gaat de cursus verder op 12 en 26 maart. Ook in bibliotheek Dedemsvaart wordt de cursus gegeven op: maandagochtend van 10.00-12.00 uur op 2, 9, 16 en 23 maart. In Hardenberg start de cursus op de donderdagochtend van 10.00-12.00 uur op 16, 23 en 30 april en op 7 mei. Wilt u zich aanmelden voor deze cursus in één van de drie plaatsen? Geeft u zich dan op via  of bel naar 0523 – 270 271 (ook kunt u dit nummer bellen voor meer informatie).

De Bibliotheek biedt de cursus kosteloos aan. In sommige gevallen wordt een kleine bijdrage gevraagd voor materiaalkosten.