Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Studiekring

Dedemsvaart
Studiekring

Laat u niet afschrikken door het woord studie. In de praktijk gaat het om het met elkaar bespreken van zelf gekozen onderwerpen, van eigen ervaringen en eigen inzichten. De onderwerpen hebben vaak betrekking op de actualiteit, op eigen hobby’s en interesses, of opgedane kennis en ervaring, die je met een ander wilt delen. Zo blijven we samen op een plezierige manier op de hoogte van allerlei ontwikkelingen en zo “intellectueel actief” mogelijk.

Voor wie
U wilt als 50-plusser breed actief blijven? U wilt na of naast uw actieve werk nieuwe mensen blijven ontmoeten? U wilt geestelijk actief blijven? Dan is een studiekring iets voor u! Er is een kring in Hardenberg en een in Dedemsvaart, waarbij u van harte welkom bent.

Wat
De kring bestaat uit een vaste groep van 10 tot 15 senioren, die volgens afspraak regelmatig bij elkaar komt. In een kringgesprek presenteren één of meer personen een zelf gekozen onderwerp dat zij eerst individueel hebben uitgediept.

Voor de deelnemers brengt dit een verrijking in hun leven. Je stuit regelmatig op iets nieuws en je wordt uitgedaagd om met elkaar in gesprek te gaan en nieuwe gezichtspunten te ontdekken. Het is een plezierige verrassing om te ontdekken hoeveel kennis, ervaring en inzicht in iedere deelnemer verborgen ligt. En wat kan het prettig en verfrissend zijn om elkaar met respect voor ieder ander te bevragen en ideeën en gedachten met elkaar uit te wisselen. Zo ontmoet je elkaar en voer je interessante en uitdagende gesprekken.

Lidmaatschap
Een deelnemer aan de studiekring is lid van de bibliotheek door middel van het Studiekringabbonement en betaalt het normale abonnementstarief plus € 20,- per jaar. Er worden verder geen extra kosten in rekening gebracht, behalve voor mogelijke excursies en activiteiten. Die worden in onderling overleg ondernomen en daar horen dan vaak ook aanvullende financiele afspraken bij. 

Meer informatie
Meer informatie vindt u via de website www.studiekringen50plus.nl. Studiekring Dedemsvaart heeft een eigen site: www.seniorstudiekring.nl. Ook kunt u bellen naar 0523 – 270 271 of mailen naar .