Mijn Bibliotheek

Laden...

Boekstartcafé: Voorleesuurtje krijgt vervolg in oktober en november

Bibliotheek Hardenberg en Bibliotheek Dedemsvaart zijn in juni gestart met het Boekstartcafé: Voorleesuurtje. Een voorleesuurtje voor kinderen van 0-4 jaar en hun (groot)ouders waarbij voorleesplezier en gezelligheid voorop staan.

In oktober en november organiseren we nieuwe bijeenkomsten van het Boekstartcafé: Voorleesuurtje. Tijdens de bijeenkomsten is er aandacht voor het kiezen van boeken en ouders kunnen onderling ervaringen delen. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

De volgende bijeenkomsten vinden plaats op woensdag 10 oktober van 10.00 – 11.00 uur in Bibliotheek Hardenberg en donderdag 11 oktober van 10.00 – 11.00 uur in Bibliotheek Dedemsvaart. Deze bijeenkomst staan in het teken van de Kinderboekenweek met als thema ‘vriendschap’. In de boekkeuze gaan we in op het thema. Op 21 en 22 november zijn er nogmaals bijeenkomsten in Hardenberg en Dedemsvaart.

Boekstart is een landelijk project, dat kinderen en hun ouders zo vroeg mogelijk in aanraking brengt met het lezen van boeken. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die al heel jong gewend raken aan boekjes, later een geweldige voorsprong hebben in hun taalontwikkeling. Ze spreken beter, kunnen verhalen navertellen en leren gemakkelijker lezen en schrijven. De Bibliotheek wil ouders en kinderen vanaf het allereerste begin met boeken in aanraking brengen.