De Bibliotheken bruisen tijdens de Kinderboekenweek 2018

De Bibliotheken bruisen tijdens de Kinderboekenweek van 3 t/m 14 oktober. Het thema dit jaar is Vriendschap. Een prachtige gelegenheid om verschillende activiteiten te organiseren.

Lezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Het prikkelt de fantasie, het vergroot de woordenschat en draagt bij aan interactieve vaardigheden. Maar vooral: het bezorgt kinderen heel veel plezier! Maar de Bibliotheek is meer dan alleen boeken lenen en lezen. Daarom organiseren we leuke activiteiten voor kinderen tijdens de Kinderboekenweek in verschillende vestigingen.

Op 3 oktober organiseren we de interactieve workshop ‘Spelen met je vriend, de hond!’ voor kinderen van 9-12 jaar in Bibliotheek Slagharen. Van 13.30 – 15.00 uur leren kinderen hoe ze een goede band kunnen opbouwen met hun hond en hoe ze met hem/haar kunnen spelen. Deze workshop is gratis toegankelijk. Deze workshop vindt ook plaats op 10 oktober in Bibliotheek Bergentheim van 13.30 – 15.00 uur.

Ook organiseren we op 3 oktober de tekenworkshop ‘Maak een selfiekaart voor je beste vriend(in)!’ voor kinderen van 6-10 jaar van 14.00 – 15.30 uur in Bibliotheek Balkbrug. Met verschillende tekenmaterialen gaan kinderen aan de slag met hun eigen selfie. Kosten voor deze workshop zijn € 2,50 p.p.

Op woensdag 3 en 10 oktober organiseren we een tweedelige fotografie-, teken- en schilderworkshop ‘Kom erbij in een schilderij!’ in Bibliotheek Gramsbergen. In deze workshop bedenken en maken kinderen een droomwereld waarin vriendschap de hoofdrol speelt.  De workshop is voor kinderen van 7-12 jaar en kost € 2,50 p.p.

Op 10 oktober brengt de schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk ‘De Eilandenruzie’, Jozua Douglas een bezoek aan De Baron te Dedemsvaart. Kinderen van 7-12 jaar kunnen van 14.00 – 15.00 uur luisteren naar de mooie verhalen van deze schrijver. Deze activiteit is gratis toegankelijk.

De laatste activiteit die we organiseren op 10 oktober is de Voorstelling ‘Juultje en Troekel; ga je mee?’ door Theatergroep LEF. Een vrolijke voorstelling gebaseerd op een sprookjesboek die gaat over de vriendschap tussen Juultje en boswezen Troekel. Een voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar in de Balletzaal van het LOC+ van 15.00 – 16.00 uur. De voorstelling is voor € 2,50 p.p. te bezoeken.

Meer informatie over de activiteiten tijdens de Kinderboekenweek is te vinden op www.bibliotheekhardenberg.nl. Kinderen kunnen zich aanmelden voor de activiteit via de agenda op de website.