Mijn Bibliotheek

Laden...

De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld

In de bibliotheken van Hardenberg, Dedemsvaart en later Sibculo is vele maanden gehaakt voor het project 'De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld'. Afgelopen weekend was het zover en is deze deken uitgelegd in Leeuwarden.

Een prachtig gezicht van een schitterend eindresultaat! Een groot compliment gaat uit naar iedereen die zich hiervoor heeft ingezet. Bekijk vooral ook het mooie filmpje via de Leeuwarder Courant: http://www.lc.nl/friesland/Bewonder-de-supersprei-van-2-miljoen-lapjes-23372891.html?utm_medium=article_sharing&utm_source=email

Duizenden handwerkers uit 50 landen hebben er aan meegewerkt. Het resultaat van deze internationale huisvlijt ligt dit weekend uitgestrekt op het gras van Park Vijversburg in Tytsjerk: de grootste gehaakte deken op aarde. De supersprei bestrijkt meer dan 30.000 vierkante meter en bestaat uit 10.800 gehaakte dekens, die zijn gemaakt van ruim 2 miljoen lapjes. Vrijwilligers hebben er twee volle dagen aan gewerkt ze op tijd aan elkaar te zetten.