‘Haak maar aan’ groepen gaan haken voor ‘Stichting Babyspullen’

Sinds begin 2017 wordt er in Bibliotheek Hardenberg gehaakt voor het project ‘De grootste gehaakte deken van de wereld’. Ook Bibliotheek Dedemsvaart en Sibculo zijn later in het jaar ‘Haak maar aan’ groepen gestart. Het project loopt ten einde en daarom gaan de groepen vanaf april haken en breien voor ‘Stichting Babyspullen’.

‘Stichting Babyspullen’ verzamelt landelijk gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daar babystartpakketten van. Deze pakketten worden via diverse instanties gratis gegeven aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben. Waarom doen zij dat? Omdat zij vinden dat elk kind recht heeft op een goede start.

Een mooi doel waar de ‘Haak maar aan’ groepen in Hardenberg, Dedemsvaart en Sibculo voor gaan haken en breien. De groepen zijn niet alleen maar aan het haken, ze komen ook gezellig bij elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee om onderling te kletsen.

Iedereen die ook graag mee wil haken en breien voor dit mooie initiatief is van harte welkom aan te sluiten bij één van de groepen. Maar als u zelf een groep wilt starten, wil de bibliotheek in uw dorp daar een steentje aan bijdragen door bijvoorbeeld te faciliteren. Neem daarvoor contact op met Jorien van ’t Zand van Bibliotheek Hardenberg. Meer informatie over de dagen en tijden waarop wordt gehaakt staat op www.bibliotheekhardenberg.nl.