Actueel

Bibliotheek Bergentheim organiseert 'Informatiecafé: media voor Ukkies' tijdens Media Ukkie Dagen 2018

Bibliotheek Bergentheim organiseert op woensdag 11 april een Informatiecafe: media voor ukkies, dreumesen, peuters en kleuters in het kader van de Media Ukkie Dagen 2018.

Van 6 tot en met 13 april vinden de Media Ukkie Dagen plaats. De allerkleinsten weten hun weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Peuters en kleuters swipen zo naar hun favoriete filmpje en apps. Maar mediavaardig maakt nog niet mediawijs. Dit jaar staan de Media Ukkie Dagen in het teken van mediawijsheid bij jonge kinderen. Want, hoe doe je dat, je kinderen mediawijs gedrag aan leren? En wat kun je kleine kinderen al leren op het gebied van media? Het thema van de Media Ukkie Dagen 2018 is dan ook ‘Dreumesen, peuters en kleuters mediawijs?’. Hoe kun je als ouder je kind niet alleen op het gebied van voeding en beweging, maar ook op het gebied van mediawijsheid een goede start meegeven?

Op woensdagmiddag 11 april organiseert Bibliotheek Bergentheim een 'Informatiecafé: media voor ukkies' voor ouders en kinderen van 1 – 6 jaar. Van 14.30 – 16.00 uur kunnen ouders meer informatie krijgen over het mediawijs maken van jonge kinderen. Tegelijkertijd kunnen de kinderen lekker aan de slag. Het Informatiecafé is een gratis inloopactiviteit. Aanmelden vooraf kan via .