Mijn Bibliotheek

Laden...

Voorleesmomentje in Bibliotheek Dedemsvaart goed voor taalontwikkeling kinderen

Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Het vergroot de woordenschat en is ook nog eens leuk voor kinderen en hun (groot/gast) ouders. Daarom organiseert Bibliotheek Dedemsvaart wekelijks een voorleesmomentje.

Op donderdagochtend van 10.30 – 11.00 uur kunnen (groot)ouders en gastouders met hun kinderen aanschuiven om te luisteren naar mooie verhalen. Samen met de kinderen zoekt de voorlezer boekjes uit. Na het voorlezen wordt er gesproken over het verhaal en vragen gesteld door de voorlezer. Kinderen en hun (groot)ouders of gastouders kunnen het hele moment aanschuiven en meedoen. Aanmelden is niet nodig voor deze gratis activiteit. Voorlezen voor kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het kinderen veel plezier!

De voorlezers zijn studenten van het Alfa College die een opleiding Zorg en Welzijn volgen. De studenten hebben geleerd hoe ze het beste voor kunnen lezen en naderhand met de kinderen kunnen praten over de boekjes. Ook voor hen is dit een mooi leermoment in de praktijk.