Mijn Bibliotheek

Laden...

De bibliotheek bruist tijdens de Nationale voorleesdagen 2018

Bibliotheek Hardenberg bruist tijdens de Nationale Voorleesdagen 2018. Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Daarom vinden van 24 januari t/m 3 februari leuke voorleesactiviteiten plaats.

Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Het prikkelt de fantasie, het vergroot de woordenschat en draagt bij aan interactieve vaardigheden. Maar vooral: het bezorgt kinderen heel veel plezier! Daarom organiseert Bibliotheek Hardenberg leuke activiteiten voor kinderen en hun ouders. Kom op woensdag 31 januari naar Wijkgebouw Norden – Hazebos te Hardenberg en maak kennis met de slapende tijger en zijn vriendjes in Ssst! De tijger slaapt, het Prentenboek van het Jaar dat werd geschreven voor Britta Teckentrup. Voor alle kinderen tot 4 jaar en hun ouders is er gratis deelname van 10.00 – 11.00 uur. Er wordt voorgelezen, er worden liedjes gezongen en spelletjes gespeeld.

Op donderdag 1 februari organiseren we in samenwerking met De Stuw en GGZ Ijsselland ‘Samen bakken, spelen & lezen’ in Buurtkamer De Krim. Van 10.00 – 11.30 uur zijn ouders met kinderen tot 4 jaar welkom. Ook hier gratis toegang.

Het wekelijkse Voorleesuurtje in Bibliotheek Dedemsvaart staat op 25 januari ook in het teken van de Nationale Voorleesdagen. ‘Ssst! De tijger slaapt’ zal ook dan worden voorgelezen. Kom gezellig meeluisteren van 15.00 – 16.00 uur.