Wekelijks voorleesuurtje Bibliotheek Dedemsvaart

Gepubliceerd op: woensdag 15 november 2017
Rupsje

Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Daarom organiseert Bibliotheek Dedemsvaart een wekelijks voorleesuurtje op donderdag van 15.00 – 16.00 uur. Elke week kunnen kinderen gezellig aanschuiven en luisteren naar mooie verhalen.

Jonge kinderen en hun ouders kunnen aanschuiven en meeluisteren naar mooie verhalen. Samen met de kinderen zoekt de voorlezer gedurende het uur leuke boekjes uit. Na het voorlezen wordt er nog gesproken over het verhaal. Kinderen (en hun ouders) kunnen tijdens het hele uur aanschuiven en vervolgens zelf boekjes uitzoeken. Aanmelden is niet nodig.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het kinderen veel plezier! Een bibliotheek abonnement is voor jongeren tot 16 jaar gratis.