Resultaten 1 - 5 van 40

11 nieuwe Taalcoaches gecertificeerd

Gepubliceerd op: vrijdag 13 april 2018

Donderdagmiddag 12 april 2018 zijn er maar liefst 11 nieuwe Taalcoaches gecertificeerd in De Baron te Dedemsvaart. Na het volgen van 4 cursusmiddagen mogen ze zichzelf vanaf nu Taalcoach noemen.

Bibliotheek stimuleert uitleen van boeken aan bewoners AZC

Gepubliceerd op: vrijdag 13 april 2018

Als je in Nederland terecht komt is het fijn dat je de taal kunt leren. Het lezen van boeken stimuleert taalontwikkeling, daarnaast is de Bibliotheek een mooie ontmoetingsplek. Een logische vervolgstap is dan ook dat asielzoekers uit het AZC boeken kunnen lenen bij de Bibliotheek.

Officiële opening Schrijfkamer Hardenberg op 12 april

Gepubliceerd op: vrijdag 06 april 2018

De Schrijfkamer is een initiatief van Bibliotheek Hardenberg en Boekwriter4all. In samenwerking met Janko Ekkel van Boekwriter4all worden er schrijfworkshops georganiseerd. De officiële opening vindt plaats op donderdag 12 april om 19.00 uur.

‘Haak maar aan’ groepen gaan haken voor ‘Stichting Babyspullen’

Gepubliceerd op: vrijdag 06 april 2018

Sinds begin 2017 wordt er in Bibliotheek Hardenberg gehaakt voor het project ‘De grootste gehaakte deken van de wereld’. Ook Bibliotheek Dedemsvaart en Sibculo zijn later in het jaar ‘Haak maar aan’ groepen gestart. Het project loopt ten einde en daarom gaan de groepen vanaf april haken en breien voor ‘Stichting Babyspullen’.

Bibliotheek Bergentheim organiseert 'Informatiecafé: media voor Ukkies' tijdens Media Ukkie Dagen 2018

Gepubliceerd op: vrijdag 30 maart 2018

Bibliotheek Bergentheim organiseert op woensdag 11 april een Informatiecafe: media voor ukkies, dreumesen, peuters en kleuters in het kader van de Media Ukkie Dagen 2018.