Mijn Bibliotheek  

Laden...
Resultaten 1 - 5 van 55

Gepubliceerd op: dinsdag 02 oktober 2018

Online game: Kraak jij de kluis?

Het thema van de Kinderboekenweek (3 t/m 14 oktober) is ‘Vriendschap’. Speciaal voor avonturiers en onderzoekers in de leeftijd van 9 tot 12 jaar speel je via de Bibliotheek de online game ‘Codewoord’. Doel is het kraken (hacken) van de bankkluis door antwoord te geven op zes vragen over vriendschap. Geef je de goede antwoorden? Dan krijg je zes letters te zien. Vind je hierin het codewoord om de kluis te openen? Stuur deze code in en open de kluis!

Speel het spel nu direct online of stuur de hyperlink door en daag iemand anders uit om de code te vinden en de kluis te kraken.


Start de game!

Gepubliceerd op: vrijdag 28 september 2018

Bibliotheek Hardenberg organiseert in samenwerking met Stichting Welluswijs, Kinderdagverblijf De Dassenburcht en De Bredeschool  op 17 oktober een groot Voorleesfeest in Heemse.

 

Het Voorleesfeest is voor alle kinderen tot 4 jaar die gezellig willen komen zingen, spelen en lezen. Het thema is ‘Dikkie Dik en zijn vriendjes’. Er worden verhaaltjes verteld over Dikkie Dik, liedjes gezongen en verschillende spelletjes gespeeld. Alle kinderen kunnen met hun (groot of gast) ouders naar dit Voorleesfeest komen. Het feest wordt gratis aangeboden op 17 oktober van 10.00 – 11.00 uur in Wijkgebouw Norden-Hazenbos aan de Jan Steenstraat 18 in Hardenberg.

Bibliotheek Hardenberg en Bibliotheek Dedemsvaart zijn in juni gestart met het Boekstartcafé: Voorleesuurtje. Een voorleesuurtje voor kinderen van 0-4 jaar en hun (groot)ouders waarbij voorleesplezier en gezelligheid voorop staan.

 

In oktober en november organiseren we nieuwe bijeenkomsten van het Boekstartcafé: Voorleesuurtje. Tijdens de bijeenkomsten is er aandacht voor het kiezen van boeken en ouders kunnen onderling ervaringen delen. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

De volgende bijeenkomsten vinden plaats op woensdag 10 oktober van 10.00 – 11.00 uur in Bibliotheek Hardenberg en donderdag 11 oktober van 10.00 – 11.00 uur in Bibliotheek Dedemsvaart. Deze bijeenkomst staan in het teken van de Kinderboekenweek met als thema ‘vriendschap’. In de boekkeuze gaan we in op het thema. Op 21 en 22 november zijn er nogmaals bijeenkomsten in Hardenberg en Dedemsvaart.

Boekstart is een landelijk project, dat kinderen en hun ouders zo vroeg mogelijk in aanraking brengt met het lezen van boeken. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die al heel jong gewend raken aan boekjes, later een geweldige voorsprong hebben in hun taalontwikkeling. Ze spreken beter, kunnen verhalen navertellen en leren gemakkelijker lezen en schrijven. De Bibliotheek wil ouders en kinderen vanaf het allereerste begin met boeken in aanraking brengen.

Jozua Douglas schrijft het Kinderboekenweekgeschenk 2018. Tijdens deze week tourt hij door het hele land om boekhandels, bibliotheken en scholen te bezoeken. Op 10 oktober van 14.00 – 15.00 uur komt hij op bezoek bij Bibliotheek Dedemsvaart.

Hij vertelt over zijn boeken, zijn schrijfproces en hij leest voor. Maar Jozua zou Jozua niet zijn als hij er geen spetterende presentatie van zou maken waarbij spionagetrucs en gedachtekracht aan bod komen. Uiteraard kunnen kinderen na de presentatie hun Kinderboekenweekgeschenk laten signeren en met Jozua op de foto gaan.

Jozua Douglas is de grappigste kinderboekenschrijver van Nederland. Zijn populairste boeken zijn De verschrikkelijke badmeester (Hotze de Roosprijs, beste kinderboekendebuut), De vreselijke tweeling en de Costa Banana-reeks. Hij won twee keer de Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury, met De gruwelijke generaal (2016) en met De ongelooflijke Ravi Ravioli (2017). Beide titels werden ook door het Kinderboekenpanel van De Wereld Draait Door benoemd tot een van de beste boeken van respectievelijk 2016 en 2017. Jozua’s boeken zijn onder meer vertaald naar het Deens, Duits, Fins, Portugees, Koreaans, Chinees, Italiaans, Noors, Sloveens en Engels. In november dit jaar verschijnt het eerste deel in een nieuwe serie voor beginnende lezers: Keesie Kippenkop.

De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en vindt plaats van woensdag 3 tot en met zondag 14 oktober. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek door de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van ten minste € 10,- aan kinderboeken.

Aanmelden
Meld je aan via , dan ben je zeker van een plekje bij de presentatie.

Gepubliceerd op: vrijdag 28 september 2018

De Bibliotheken bruisen tijdens de Kinderboekenweek van 3 t/m 14 oktober. Het thema dit jaar is Vriendschap. Een prachtige gelegenheid om verschillende activiteiten te organiseren.

 

Lezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Het prikkelt de fantasie, het vergroot de woordenschat en draagt bij aan interactieve vaardigheden. Maar vooral: het bezorgt kinderen heel veel plezier! Maar de Bibliotheek is meer dan alleen boeken lenen en lezen. Daarom organiseren we leuke activiteiten voor kinderen tijdens de Kinderboekenweek in verschillende vestigingen.

Op 3 oktober organiseren we de interactieve workshop ‘Spelen met je vriend, de hond!’ voor kinderen van 9-12 jaar in Bibliotheek Slagharen. Van 13.30 – 15.00 uur leren kinderen hoe ze een goede band kunnen opbouwen met hun hond en hoe ze met hem/haar kunnen spelen. Deze workshop is gratis toegankelijk. Deze workshop vindt ook plaats op 10 oktober in Bibliotheek Bergentheim van 13.30 – 15.00 uur.

Ook organiseren we op 3 oktober de tekenworkshop ‘Maak een selfiekaart voor je beste vriend(in)!’ voor kinderen van 6-10 jaar van 14.00 – 15.30 uur in Bibliotheek Balkbrug. Met verschillende tekenmaterialen gaan kinderen aan de slag met hun eigen selfie. Kosten voor deze workshop zijn € 2,50 p.p.

Op woensdag 3 en 10 oktober organiseren we een tweedelige fotografie-, teken- en schilderworkshop ‘Kom erbij in een schilderij!’ in Bibliotheek Gramsbergen. In deze workshop bedenken en maken kinderen een droomwereld waarin vriendschap de hoofdrol speelt.  De workshop is voor kinderen van 7-12 jaar en kost € 2,50 p.p.

Op 10 oktober brengt de schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk ‘De Eilandenruzie’, Jozua Douglas een bezoek aan De Baron te Dedemsvaart. Kinderen van 7-12 jaar kunnen van 14.00 – 15.00 uur luisteren naar de mooie verhalen van deze schrijver. Deze activiteit is gratis toegankelijk.

De laatste activiteit die we organiseren op 10 oktober is de Voorstelling ‘Juultje en Troekel; ga je mee?’ door Theatergroep LEF. Een vrolijke voorstelling gebaseerd op een sprookjesboek die gaat over de vriendschap tussen Juultje en boswezen Troekel. Een voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar in de Balletzaal van het LOC+ van 15.00 – 16.00 uur. De voorstelling is voor € 2,50 p.p. te bezoeken.

Meer informatie over de activiteiten tijdens de Kinderboekenweek is te vinden op www.bibliotheekhardenberg.nl. Kinderen kunnen zich aanmelden voor de activiteit via de agenda op de website.