Mijn Bibliotheek  

Laden...
Resultaten 1 - 5 van 49

Gepubliceerd op: donderdag 16 augustus 2018

Na een zomerstop start op woensdag 5 september weer een nieuw Tabletcafé. Het Tabletcafé is een plek om mensen te ontmoeten, leren om te gaan met apparatuur, nieuwe mogelijkheden te ontdekken en meer leren en begrijpen van de digitale wereld. Een mooie gelegenheid voor mensen om hun tablet of telefoon beter te leren kennen. Op deze ochtend wordt er aandacht besteed aan apps voor (klein)kinderen.

Gepubliceerd op: donderdag 16 augustus 2018

Van 3 t/m 10 oktober vind weer de jaarlijkse Kinderboekenweek plaats. Het thema dit jaar vriendschap. In het kader daarvan hebben we een aantal leuke activiteiten georganiseerd. 

Spelen met je vriend, de hond!
Een interactieve workshop waarin je leert hoe je een goede band kunt opbouwen met je hond en met hem/haar kunt spelen. (Helaas kun je jouw eigen hond niet meenemen.)

woensdag 3 oktober
13.30 - 15.00 uur
Bibliotheek Slagharen
Voor kinderen van 9-12 jaar
Gratis toegang
Aanmelden voor 26 september via
Lees meer

woensdag 10 oktober
13.30 - 15.00 uur
Bibliotheek Bergentheim
Voor kinderen van 9-12 jaar
Gratis toegang
Aanmelden voor 3 oktober via
Lees meer

 

Kom erbij in een schilderij!
Een fotografie-, teken- en schilderworkshop verzorgd door Atelier de Potstal. In deze tweedelige workshop bedenk en maak je een droomwereld waarin vriendschap de hoofdrol speelt. 

woensdag 3 en 10 oktober
14.00 - 16.00 uur
Bibliotheek Gramsbergen
Voor kinderen van 7-12 jaar
€ 2,50 p.p.
Aanmelden voor 26 september via
Lees meer

 

Schrijversbezoek Jozua Douglas
Schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk 'De Eilandenruzie' komt op bezoek in De Baron te Dedemsvaart.

woensdag 10 oktober
14.00 - 15.00 uur
Theaterzaal De Baron
Voor kinderen van 7-12 jaar
Gratis toegang
Aanmelden voor 3 oktober via
Lees meer

 

Voorstelling over vriendschap
Theatergroep LEF speelt in het kader van de Kinderboekenweek een jeugdvoorstelling met als thema 'Vriendschap, kom erbij!'. 

woensdag 10 oktober
15.00 - 16.00 uur
Balletzaal LOC+
Voor kinderen vanaf 4 jaar
Entree € 2,50 p.p.
Aanmelden voor 3 oktober via
Lees meer

 

Gepubliceerd op: vrijdag 10 augustus 2018

Op vrijdag 5 oktober organiseert uw Bibliotheek in samenwerking met Stichting De Stuw een voorleeslunch voor ouderen in het kader van de Nationale Ouderendag.

Voorleeslunch
Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Door het organiseren van een Nationale Voorleeslunch, willen wij laten zien dat het voorlezen veel plezier verschaft aan mensen van alle leeftijden.

Ontvangst
Wij ontvangen u graag vanaf 10.30 uur onder het genot van een kopje koffie of thee. Daarna wordt er een speciaal geschreven verhaal voorgelezen. Rond 12.00 uur wordt u een lunch aangeboden.

Waar
De Voorleeslunch wordt op 10 locaties in de Gemeente Hardenberg georganiseerd.
• Balkbrug, MFC ‘T Trefpunt Meppelerweg 34
• Bergentheim, Veur Mekaar Burgemeester Oprellaan 5
• Dedemsvaart, De Baron Julianastraat 54
• Gramsbergen, De Binder De Binder 11
• Hardenberg, Bibliotheek Parkweg 1a5
• Kloosterhaar, ‘T Haarschut Dorpsstraat 17
• De Krim, Buurtkamer Planetenstraat 5a
• Lutten, Dorpshuis Middenweg 3
• Mariënberg, De Grendel Wicher Hentostraat 17
• Slagharen, De Praam Dr. Willemslaan 48

Opgave
Deelname is geheel gratis! Wel ontvangen wij graag vooraf uw opgave. Geef bij uw opgave aan in welke plaats u wilt deelnemen. U kunt uw opgave doorgeven tot 28 september via  of 0523 -270271. Max. 20 personen per locatie. 

Gepubliceerd op: dinsdag 17 juli 2018

In de bibliotheken van Hardenberg, Dedemsvaart en later Sibculo is vele maanden gehaakt voor het project 'De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld'. Afgelopen weekend was het zover en is deze deken uitgelegd in Leeuwarden.

Gepubliceerd op: donderdag 12 juli 2018

In 2018 vindt de boekenmarkt in Hardenberg plaats op zaterdag 14 juli.

Ook dit jaar zal volgens goede traditie de Hardenbergse Boekenmarkt plaats vinden in het centrum van Hardenberg. De afgelopen jaren waren er ruim 65 kramen gevuld met duizenden boeken van particulieren, verenigingen, boekhandels en antiquariaten. De locatie is dit jaar de straatjes in het centrum van Hardenberg.

Kwaliteit
Om de kwaliteit van de Hardenbergse Boekenmarkt te bewaken worden er bij aanmelding voor de boekenmarkt wel wat eisen gesteld aan de kraamhouders. Wij kiezen in Hardenberg voor kwaliteit boven kwantiteit, en voor meer diversiteit in het aanbod. Hierdoor is er geen plaats voor ramsj- of dumppartijen, deze mogen niet op de boekenmarkt in Hardenberg worden verkocht.

Toewijzing kramen
Het maximale aantal dat gehuurd kan worden is 3 kramen. Toewijzing van de kramen gebeurt in volgorde van binnenkomst van de inschrijfformulieren.  In verband met het gestelde maximum van de kramen kan er zo nodig een stop worden gezet op de aanmeldingen, waarna het niet meer mogelijk is om in te schrijven.

Geen auto’s / aanhangers op het terrein
Het is niet toegestaan auto’s en/of aanhangers op het terrein te zetten tussen de kramen