Resultaten 1 - 5 van 17
  • Rupsje

Wekelijks voorleesuurtje Bibliotheek Dedemsvaart

Gepubliceerd op: woensdag 15 november 2017

Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Daarom organiseert Bibliotheek Dedemsvaart een wekelijks voorleesuurtje op donderdag van 15.00 – 16.00 uur. Elke week kunnen kinderen gezellig aanschuiven en luisteren naar mooie verhalen.

• LED insect

Kinderen kunnen hun eigen LED insect maken

Gepubliceerd op: woensdag 15 november 2017

In het kader van de campagne ‘Nederland Leest’ met als thema ‘Robotica’ organiseren Bibliotheek Hardenberg, Cultuurkoepel Vechtdal en FabLab Hardenberg de workshop “Led Insect maken” voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.

Insecten zijn echte vliegkunstenaars. Hoeveel vleugels hebben ze, hoe zien hun ogen eruit en hoeveel poten hebben ze? Wat maakt hen bijzonder? In deze workshop kunnen kinderen een mooi insect met aluminiumfolie, ijzerdraad, papier en elektronica maken! De workshop wordt vier keer georganiseerd op 22 en 29 november in vier bibliotheken.

Haakproject, groot succes

Gepubliceerd op: dinsdag 14 november 2017

Elke tweede dinsdag en laatste woensdag van de maand wordt er in Dedemsvaart en iedere laatste vrijdag van de maand in Hardenberg enthousiast gehaakt voor de grootste gehaakte deken van de wereld. Er worden een heleboel granny squares gehaakt door alle enthousiaste haaksters. Vorige week is een lading van wel 1500 granny squares opgehaald om op reis te gaan naar Friesland.

VoorleesExpress Hardenberg zoekt vrijwilligers

Gepubliceerd op: dinsdag 24 oktober 2017

Kinderen die op jonge leeftijd voorgelezen worden, kennen veel meer woorden dan kinderen die niet worden voorgelezen. De kans dat zij beter presteren op school is daardoor aanzienlijk groter. Een taalachterstand op jonge leeftijd is daarentegen vaak moeilijk in te halen. Het leesbevorderingsproject De VoorleesExpress is dit schooljaar wederom in Hardenberg gestart, vanwege de grote aanvraag van gezinnen zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers die bij de gezinnen thuis willen voorlezen.

Beleef het boek!

Gepubliceerd op: vrijdag 20 oktober 2017

Op donderdag 2 november staat het Nationale Theater in Theater de Voorveghter met De Verzamelde Werken van Shakespeare (ingekort). Als lid van de Bibliotheek ontvang je € 2,- korting op je kaartje.