Resultaten 1 - 5 van 64

Gepubliceerd op: vrijdag 30 november 2018

Donderdag 29 november was de aftrap van de Bijeenkomsten Nederlandse Cultuurverhalen die de komende 10 weken plaats gaan vinden. Margret Ester, schrijfster van boeken en cultuurverhalen, gaat deze bijeenkomsten in samenwerking met de Bibliotheek verzorgen.

Gepubliceerd op: donderdag 29 november 2018

Een studiekring is een vaste groep van 10 tot 15 personen die regelmatig bij elkaar komt. In een kringgesprek bespreken zij zelfgekozen onderwerpen, eigen inzichten en ervaringen die zijn uitgediept. Het doel van een studiekring is naast op de hoogte blijven van maatschappelijke ontwikkelingen, ook eigen ideeën en meningen met anderen delen. Er is nog ruimte voor nieuwe geïnteresseerden in de studiekringen in Hardenberg en Dedemsvaart.

Gepubliceerd op: dinsdag 27 november 2018

Elke eerste woensdagmorgen van de maand wordt er een Tabletcafé georganiseerd in Bibliotheek Hardenberg. Het Tabletcafé is een plek om mensen te ontmoeten, leren om te gaan met apparatuur, nieuwe mogelijkheden te ontdekken en meer leren en begrijpen van de digitale wereld. Een mooie gelegenheid voor mensen om hun tablet of telefoon beter te leren kennen.

Het eerstvolgende Tabletcafé vindt plaats op woensdag 5 december van 10.00 – 12.00 uur. In dit Tabletcafé besteden we aandacht aan de december feestdagen. Welke apps zijn er op het gebied van Sinterklaas en Kerst? Hoe kun je kerstkaarten versturen met de app van Greetz?

Iedereen die meer wil weten is van harte welkom! Aanmelding vooraf is niet verplicht, maar wel handig in verband met de voorbereiding. Geef u op met naam, e-mailadres en/of telefoonnummer via 0523-270271 of . Deelname is gratis, wel wordt een vrijwillige bijdrage voor de onkosten op prijs gesteld. Iedereen is van harte welkom, maar neem vooral de tablet en/of telefoon en essentiële wachtwoorden mee. U kunt ook een tablet lenen van de Bibliotheek.

Gepubliceerd op: vrijdag 23 november 2018

Onlangs zijn er weer 13 vrijwilligers uit onder andere Gramsbergen, Mariënberg, Dedemsvaart en Hardenberg gecertificeerd. Ze zijn nu officieel taalcoach. Na het volgen van vier trainingsmiddagen kunnen zij nu anderen helpen met het oefenen van de Nederlandse taal.

Taalpunt Hardenberg en Taalpunt Dedemsvaart doen samen met 160 taalvrijwilligersorganisaties en Het Begint met Taal mee aan de campagne 'Wil jij met mij in gesprek?'. In video's beschrijven migranten hun passies, waarover ze graag met Nederlandssprekenden in gesprek gaan. Met deze campagne vragen wij twee weken lang aandacht voor taalcoaching, het oefenen van de Nederlandse taal door anderstaligen met vrijwilligers.